Kenia

DSC_5170

Afrika zit in de lift en Kenia is zeker geen uitzondering. De economie, het inwonertal en de welvaart stijgen. Voor een groot deel van de bevolking is voedselschaarste nog steeds een dagelijks probleem. In de stad neemt ook de vraag naar vlees en luxeproducten toe. De vraag naar landbouwproducten blijft de komende tijd groot. De landbouw heeft dus toekomst.

Veel boeren produceren vooral voor hun eigen dagelijkse maaltijd. Met iets meer kennis op het gebied van landbouw-methoden en vermarkting kunnen ze vaak veel meer produceren en hun product beter verkopen. Dit leidt tot een betere financiƫle persoonlijke situatie en daarmee tot een groeiende economie op het platteland.

En hoe meer kansen het platteland biedt, hoe minder mensen kiezen voor een trek naar de stad, waar hen een bestaan in de marge in de uitdijende sloppenwijken wacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>