Achtergrond

In 2012 verbleef Marc van der Sterren acht maanden in Kenia. Zijn broer Dirk bezocht hem in april om het Keniaanse platteland te ontdekken. Dirk is dierenarts en kalkoen-houder, Marc is agrarisch journalist.

Ze maakten kennis met dierenarts Moses Kwereba die wel 700 klanten heeft in een uitgestrekt gebied rond Nairobi.

Moses wil zoveel mogelijk dieren helpen, ook als hun eigenaren weinig of zelfs geen geld Afrika aan zet | Marc van der Sterrenhebben. Ook organiseert hij work-shops, seminars en excursies, gratis toegankelijk voor alle boeren.

Samen bezochten ze enkele klanten, waaronder Seth Chitai, een pluimveehouder met zo’n vijftig legkippen, wat eenden en een stuk of zes kalkoenen.

In tegenstelling tot veel collega’s op het platteland met een gebrek aan kennis, ziet Seth volop kansen in de pluimveehouderij. Vooral de kalkoenentak wil hij groot-schaliger en professioneler aanpakken.

Hotels toonden al interesse in een constant aanbod van kwantiteit en kwaliteit. Een oplossing hiervoor is samenwerking met collega’s, maar bij veel boeren schort het aan kennis.

Daarom wil hij een praktijkschool beginnen. Een demobedrijf waar boeren leren hoe ze meer en efficiënter kunnen produceren zodat ze niet alleen zichzelf van voedsel kunnen voorzien, maar ook een inkomen kunnen verdienen.

De stichting Kuku Somo gaat samen met Seth deze missie aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>